TheraBand Träningsband 5,5m

Många sjukgymnaster rekommenderar att du använder träningsband från TheraBandtack vare dess olika tillämpningar för funktionell träning. Bandens förmåga gör att de erbjuder ett linjärt motstånd till och med fem gångersin längd. En typisk användning och rehabilteringsträning töjer de elastiska banden från0 till 200 procent.

Vi har förhandlat med TheraBand sedan 2010 i Danmark, och har en mångårig erfarenhet av att erbjudaelastiska träningsprodukter. Produkter från TheraBand är färgkodade och indikerar motståndet på banden. Motståndet ökar med25% från en nivå till nästa med start från beige.

Färgerna är som följer:

Beige: ”Extremt lätt” (Hårdhetsgrad 1av 8). Typisk användning för rehabilitering och för äldre.Gul:. ”Mycket lätt” (Hårdhetsgrad 2av 8). Föredras oftast av personer med nedsatt styrkaoch av barn.Röd: ”Lätt” (hårdhetsgrad 3 av8). För personer med mild styrkenedsättning.Grön. ”Medel” (hårdhetsgrad 4 av8). För de som vill ha lite mer utmaning.Blå: ”Över medel” (hårdhetsgrad 5av 8). Maximal utmaning för nyblivna styrketränare.Svart. ”Hård” (hårdhetsgrad 6 av 8). Användsvanligtvis av sportiga människor.Silver. ”Mycket hård” (hårdhetsgrad 7 av 8). Används av idrottare nära elitnivå.Guld. ”Extremt hård” (hårdhetsgrad 8av 8). För idrottarepå elitnivå.